Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

MINISTAR ZDRAVSTVA

Beroš: U bolnici u Sisku je bilo slobodnih kreveta, zgrožen sam tom slikom

Autor: Hina

27.04.2023. 12:21
Beroš: U bolnici u Sisku je bilo slobodnih kreveta, zgrožen sam tom slikom

Foto: Davor Kovačević/FACEBOOKMinistar zdrvatsva Vili Beroš danas se oglasio o slučaju dviju pacijentica koje su u sisačkoj bolnici bile smještene u isti krevet, javlja Televizija N1.


“Zgrozila me slika o kojoj razgovaramo jer ukazuje na ono što je potpuno suprotno tendenciji naše reforme. Potpuno neadekvatno postupanje koje pokazuje nedostatak empatije pa i stručnosti. Za sve postoji propisani red…


“Ovakvo ponašanje moram oštro osuditi, kao i izjavu čelnika ustanove koji je rekao da su pacijentice dobro, a nije bilo tako.”, kaže ministar.
“Ja nisam sudac, postoji propisani postupak. Predmet će biti upućen Povjerensktv HLK, zatim Povjerenstvu za etiku Hrvatske liječničke komore, Agenciji za zaštitu osobnih podataka, te slijedi optužni prijedlog zbog zaštite pacijenata protiv zdravstvene ustanove.


Nakon inspekcije, ja ću zasigurno zatražiti od Upravnog vijeća da analizira način postupanja, propisa te da sagledaju taj problem. Kada se sve to dogodi meni kao ministru ostaje pravo da sam interveniram…


U bolnici u Sisku je bilo slobodnih kreveta, ravnatelj je odgovoran za organizaciju rada”, kazao je.