ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

MINISTAR ZDRAVSTVA

Beroš poručio građanima: “Najbolje je piti vodu”

Autor: Ljerka Bratonja Martinović

07.11.2023. 20:55
Beroš poručio građanima: “Najbolje je piti vodu”

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELLMinistar zdravstva Vili Beroš ispred KBC-a Zagreb dao je izjavu vezanu uz slučajeva trovanja u Rijeci i Zagrebu.


– Pozivam na opći oprez prilikom konzumacije bilo kakvog pića, jer pojava tri slučaja oštećene sluznice kiselinom nisu adekvatna.


Savjetujem građanima da zasad ne pijemo takva pića, najbolje je i tako piti samo vodu, poručio je Beroš. U tijeku su, objasnio je, izvidi na terenu, a kad dobije informacije koje će rasvijetili specifične elemente ovog slučaja, podijelit će ih s javnosti.
Ističe pritom da situaciju komplicira činjenica da se radi o različitim proizvodima i različitoj vrsti ambalaže s različitim punjenje, u različitim državama.


– Upravo se provode određeni izvidi, zasad nemamo elemenata na temelju kojih bismo mogli izvijestiti javnost, osim općeg upozorenja što da se ne pije, kazao je ministar.


Obavljena su određena uzorkovanja potencijalno kontaminiranih proizvoda, a preliminarni rezultati bi trebali biti poznati u srijedu.


“Pitanje je koliko sve to skupa može potrajati. Sve institucije postupaju, od DORH-a do Državnog inspektorata, učinit ćemo sve da spriječimo ovakve događaje”, izjavio je ministar.