Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

ministar obrane

Banožić uputio božićnu čestitku pripadnicima HV-a i djelatnicima MORH-a

Autor: Hina

24.12.2022. 11:09
Banožić uputio božićnu čestitku pripadnicima HV-a i djelatnicima MORH-a

Foto: Davor Kovačević/NLMinistar obrane Mario Banožić uputio je u subotu čestitku povodom božićnih i novogodišnjih blagdana pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske, djelatnicima MORH-a te im zahvalio na doprinosu u ostvarivanju ciljeva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.


“Godina za nama bila je po mnogočemu izazovna. Podsjetila je svijet na okrutnost oružanih sukoba. Upravo nas ovo božićno raspoloženje poziva da ne zaboravimo sve one obitelji i zajednice koje se suočavaju s brojim patnjama i poteškoćama.


Ponosan sam što je Hrvatska svojim odgovornim djelovanjem, jasno stala na stranu obrane civilizacijskih vrijednosti na kojima počiva slobodni svijet”, napisao je Banožić u čestitki.
Naglasio je i da je ova godina obilježena nizom povijesnih postignuća Hrvatske, da su ostvareni uistinu veliki strateški ciljevi o kojima su maštale generacije. “I ono na što smo najponosniji, ostvarili smo sve ono za što su se zalagali i u što su vjerovali naši hrvatski branitelji”, rekao je te istaknuo da bez njihove borbe i bez njihove žrtve, ne bi bilo uspješne Hrvatske.


“Blagdan Božića od nas traži i veliku zahvalu obiteljima hrvatskih branitelja: hvala što ste ih podržali u njihovoj spremnosti da se stave na raspolaganje Domovini”, napisao je Banožić i svima zaželio obilje radosti i zadovoljstva postignutim na profesionalnom i na osobnom planu.