Nedjelja, 21. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

POTPREDSJEDNIK VLADE

Bačić: O ostanku Frane Barbarića u HEP-u odlučit će Nadzorni odbor

Autor: Hina

05.12.2023. 18:13
Bačić: O ostanku Frane Barbarića u HEP-u odlučit će Nadzorni odbor

Foto: Davor Kovačević/NLPotpredsjednik Vlade Branko Bačić izjavio je u utorak da na sastanku vladajuće većine nije bilo riječi o položaju i statusu bivše predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića u spomenutoj državnoj tvrtki, o tome će odlučiti Nadzorni odbor, a konzultacija za njegovog nasljednika su u tijeku.


”O njegovom budućem statusu, u smislu rada u HEP-u, odlučit će se na sjednici Nadzornog odbora, njegova temeljna zadaća je imenovanje Uprave i rješavanje statusnih pitanja njezinih članova”, izjavio je Bačić u Banskim dvorima nakon sastanka vladajuće parlamentarne većine.


O sudbini Frane Barbarića partneri u vladajućoj većini danas nisu razgovarali, niti o imenima za novog predsjednike Uprave HEP-a, rekao je potpredsjednik Vlade.
”Konzultacije oko imenovanja i predlaganja kandidata za novog predsjednika Uprave su u tijeku, u tom postupku će se raspraviti i o statusu dojučerašnjeg predsjednika, kada je u pitanju njegov položaj u HEP-u“, kazao je.


Na današnjem sastanku, rekao je Bačić, premijer Andrej Plenković upoznao je članove vladajuće većine s odlukom o Barbarićevom razrješenju, za što je dobio njihovu podršku.


“Od četiri člana, ostala su tri člana Uprave HEP-a, tako da nema nikakvih problema u funkcioniranju tvrtke”, naglasio je Bačić.


Kad je riječ o pripadnicima Bad Blue Boysa, koji ovog tjedna iznose obrane na sudu u Ateni zbog sudjelovanja u masovnoj tučnjavi protiv navijača AEK-a u kolovoz ove godine, Vlada će, u okviru svojih nadležnosti, pokušati ubrzati postupak.


“Ročište traje do kraja tjedna. Mi se nadamo se da će se, po završetku tih saslušanja i iskaza, omogućiti da se naši sugrađani brane sa slobode, ali to je u rukama grčkog pravosuđa. Više se od toga ne može, to je maksimum što se može očekivati od Vlade”, rekao je potpredsjednik Bačić.