Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

POTPREDSJEDNIK VLADE

Bačić o kaznenoj prijavi zbog ‘afere kampovi’: ‘Vanđelić traži malo medijske pozornosti na moj i račun HDZ-a’

Autor: Hina

13.04.2024. 18:32
Bačić o kaznenoj prijavi zbog ‘afere kampovi’: ‘Vanđelić traži malo medijske pozornosti na moj i račun HDZ-a’

Foto: ArhivaPotpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić (HDZ) rekao je u subotu da ga je razveselilo što je na predizbornom skupu HDZ- a, koji je održan u petak u Splitu, bilo puno mladih i branitelja koji su ih podržali.


Bačić je naglasio da je Hrvatska u osam proteklih godina bolja i uređenija država, jer je “grade srcem i znanjem”, da su posebno koncentrirani na jug Hrvatske gdje razvijaju velike projekte, te je uvjeren da će u 9. i 10. izbornoj jedinici ostvariti sjajan rezultat.


“Jučerašnji dan je pokazao snagu HDZ- a i povjerenje koje imamo od sugrađana. Naš skup je još jednom dokaz da smo u Dalmaciji kući kao nitko drugi. Tu najsnažniji, građani nam ovdje konstantno daju povjerenje, a tako će biti i u srijedu, 17. travnja kada očekujemo da ćemo ostvariti odličan rezultat i nastaviti treći mandat”, poručio je Bačić.
Predsjednik splitskog HDZ- a Tomislav Šuta je ustvrdio da su na skupu dokazali svoju snagu i zajedništvo što je najbitnije, “ali i emociju koja je zavladala Splitom”. Poručio je da kao stranka nude stabilnost, razvoj, sigurnost i međunarodni ugled, te da vjeruje kako će se povjerenje građana prema njima pokazati na izborima i da će HDZ pobijediti.


Za kaznenu prijavu koju je protiv njega DORH- u u petak podnio predsjednik stranke Republika Damir Vanđelić zbog “afere kampovi”, Bačić je rekao da “osim pokušaja pridobivanja medijske pozornosti na račun HDZ- a i njega osobno nema drugo što za reći”.


“Riječ je o osobi koja je iz obnove Zagreba izašla prije nego što je u nju ušla, pa, prema tome ,tu drugih komentara nemam. U izbornoj kampanji tri dana pred izbore kada su političke stranke neprepoznatljive na političkom tržištu i kada vas nitko ne primjećuje u javnosti onda se pokušava dobiti mrvicu medijske pozornosti napadom na one koji su najjači i koji su se dokazali, pa i u obnovi”, rekao je Bačić.


Na pitanje novinara kako u HDZ-u gledaju na činjenicu da je tijekom sinoćnjeg skupa HDZ-a na Gatu sv. Nikole zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević zvao policiju zbog narušavanja javnog reda i mira župan, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je odgovorio ne zna je li to bila njegova procjena ili egzaktno mjerenje buke. Nastavio je da kao stariji kolega mlađem poručuje da prestane biti alat u rukama loših ljudi koji su trgovinom sebi već osigurali pozicije u Zagrebu.


“Doći će svibanj 2025. i vjerojatno je siguran da više neće biti na toj poziciji, ali gradom treba prošetati uzdignute glave, treba se sretati s ljudima i građanima bez obzira na kojem mjestu i poziciji bio”, dodao je Boban.


Šuta je pak dodao da mu se čini da su dogradonačelniku možda himna i ostale domoljubne pjesme bile previše glasne i da “jednostavno čovjek to ne voli”. Još je rekao da je to što je napravljeno presedan i vraćanje u vremena protiv kojih su se hrvatski branitelji borili te dodao da su Ivošević i Puljak zloupotrijebili svoj položaj.