Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

izvješće hak-a

Autoceste otvorene za sve skupine vozila, no vjetar otežava promet

Autor: Hina

05.02.2023. 10:03
Autoceste otvorene za sve skupine vozila, no vjetar otežava promet

Foto: Arhiva ZL/Marin GospićZa sve skupine vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, A6 Rijeka-Zagreb, brza cesta Solin-Klis, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački, Paški, Krčki i  most Dr. Franje Tuđmana, no vjetar na nekim dionicama usporava promet , izvijestio je u nedjelju HAK.


Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle na državnim cestama DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac i DC217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo, a na dionici Jadranske magistrale između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.


Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te se vozi uz ograničenje brzine. Na pojedinim cestama u priobalju i unutrašnjosti vozi se otežano zbog jakog vjetra. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi.


Poteškoće i u pomorskom prometu
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije: Prapratno- Sobra, Prizna-Žigljen; katamaranske linije: Korčila-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Mali Lošinj – Cres – Rijeka i Novalja – Rab – Rijeka te brodska linija Komiža-Biševo.