Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

PROSVJEDNA ŠETNJA

“AP odlazi, HDZ lopovi” Prosvjednici u Zagrebu prošli pored sjedišta DORH-a

Autor: Hina

23.03.2024. 12:30
“AP odlazi, HDZ lopovi” Prosvjednici u Zagrebu prošli pored sjedišta DORH-a

Foto: Davor Kovačević/NLProsvjedna šetnja „Dosta je!” u organizaciji koalicije Rijeke pravde i stranke Možemo! krenula je u subotu od Trga kralja Tomislava do Europskog trga uz poruke protiv korupcije i nepotizam, uz prolazak pored sjedišta DORH-a u Gajevoj ulici popraćeno zvižducima i uzvicima “HDZ lopovi” i “AP odlazi”.


Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao je prije početak šetnje kako je ona vrlo simbolična, prolazi Gajevom ulicom pored Državnog odvjetništva i završava na Europskom trgu.


„Time želimo pokazati što HDZ u Hrvatskoj želi napraviti, želi Hrvatsku pretvoriti u taoca svoje krađe, korupcije i ako se to nastavi ugroziti nam sve što imamo”, izjavio je.
“Na nama je da kažemo da je toga dosta, da se borimo protiv korupcije i za bolju Hrvatsku, a ona s HDZ-om na vlasti ne može biti takva”, dodao je Grbin.


Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš poručila je kako je prosvjed poziv građanima da izađu na izbore. I Damir Bakić iz Možemo! kazao je da je prosvjed zajednička kampanja kojom žele građane pozvati na izbore. “Ključ ovih izbora je da što veći broj građana izađe na izbore i da pokušamo ovoj zemlji donijeti stvarne promjene koje su joj potrebne”, istaknuo je.


“Želimo poslati poruke nade, a ne straha”, naglasila je koordinatorica Možemo! Sandra Benčić.


Okupljeni prosvjednici, njih nekoliko stotina, nose transparente sa slikom stisnute šake i porukom Dosta je!”, hrvatske i stranačke zastave kao i transparente s natpisima “HDZ zločinačka organizacija”, “Vadite šatore”, “Go Laura Go”, “Rijeke pravde dolaze” ….


Na putu do Europskog trga povorka je prošla Gajevom ulicom gdje se nalazi sjedište DORH-a te uz zvižduke i uzvike “AP odlazi”, “HDZ lopovi” i “Dosta je HDZ-a” i tamo poručila dosta je korupcije, laži, manipulacija…


Nakon što stignu na Europski trg nazočnima će se obratiti čelnici stranka organizatora, Možemo! , SDP-a, Centra i GLAS-a. Prosvjed „Dosta je!” protiv korupcije i nepravde istodobno se održava u pet hrvatskih gradova.


Iz organizacijske postave koja je pripremala prosvjed „Dosta je!” 17. veljače na Trgu svetog Marka „otpali” su Socijaldemokrati, Fokus, IDS, PGS, Radnička fronta i Laburisti, zbog nesuglasica koje su se u međuvremenu pojavile u opozicijskim redovima.


Okidač za organiziranje prosvjednih akcija bio je izbor Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika.