Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

MINISTAR

Anušić: Moja prijateljstva nisu ograničena na stranačku pripadnost

Autor: Hina

01.05.2024. 14:11
Anušić: Moja prijateljstva nisu ograničena na stranačku pripadnost

Foto: Davor KovačevićMinistar obrane Ivan Anušić kazao je u srijedu, upitan za fotografiju s tajnikom DP-a Josipom Dabrom, kako njegova prijateljstva nisu ograničena na stranačku pripadnost, te izrazio nadu da bi pregovori s Domovinskim pokretom mogli vrlo brzo doci do konačnog dogovora.


“Nadam se da će vrlo brzo doći do konačnog dogovora i rezultata naših pregovora, da ne kažem konačno rješenje”, izjavio je.


No, da bi poslijeizborni pregovori između HDZ-a i DP-a završili uspješno, mora postojati fleksibilnost, razumijevanje i uvažavanja jedni drugih, jer se bez toga politika ne može voditi, poručio je Anušić nakon svečanog obilježavanja 29. godišnjice vojno redarstvene operacije Bljesak.
Upitan postoji li druga opcija za sastavljanje parlamentarne većine, osim s DP-om, odgovorio je kako je “matematika takva kakva je, brojevi se ne mogu mijenjati i brojevi sve pokazuju”.


O fotografiji s Dabrom


“Što se tiče fotografije, bio sam pozvan na krizmu, a ja se odazivam na takve pozive. Dabro i ja se poznajemo oko 20 godina i moja prijateljstva nisu ograničena na stranačku pripadnost, nisu nikad bila, niti će biti. Kod mene se politika i prijateljstva ne miješaju”, rekao je Anušić.


Potpredsjednik vlade time se osvrnuo na fotografiju koja se dijeli na društvenim mrežama, a snimljena je u jednom restoranu, na proslavi krizme, a na njoj pozira s tajnikom Domovinskog pokreta Josipom Dabrom i zastupnikom te stranke Stipom Mlinarićem.


“Naravno da smo neformalno razgovarali i komentirali, međutim zna se tko vodi pregovore, tko je ključan u pregovorima i tko donosi odluke”, kazao je Anušić.


Na dan obilježavanje akcije Bljesak, iznad Okučana, ali i ostatka Hrvatske, preletjeli su borbeni avioni Rafalei koji će biti prisutni i kod drugih važnih datuma iz Domovinskog rata, najavio je ministar obrane.


“Današnji, prvi službeni prelet pokazuje ozbiljnost, snagu i jačinu oružanih snaga, posebice ratnog zrakoplovstva. Nakon više od 30 godina, Hrvatska je kupila borbene zrakoplove četvrte i pete generacije, ozbiljno oružje koje može u ovom trenutku parirati svima u svijetu poznatim ratnim i borbenim zrakoplovima”, naglasio je Anušić