Utorak, 27. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

AKTUALNO PRIJEPODNE

Andrej Plenković o zakonu o pomorskom dobru: “Neće biti ograđivanja plaža”

Autor: Hina

17.01.2023. 16:40
Andrej Plenković o zakonu o pomorskom dobru: “Neće biti ograđivanja plaža”

Foto: Patrik Macek/PIXSELL: IlustracijaPredsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je u utorak kako neće biti ograđivanja plaža, odgovarajući tijekom aktualnog prijepodneva na zabrinutost SDP-ovog Arsena Bauka da će novim zakonom o pomorskom dobru hotelske plaže postati nedostupne.


Novim zakonom o pomorskom dobru hotelske plaže više neće biti javne, biti će zagrađene, doći će zaštitar i zamoliti nas da se udaljimo, rekao je Bauk na što mu je Plenković odgovorio da neće biti tako. „Nema ograđivanja plaža, zakon to ne dopušta”, poručio  je premijer dodavši kako će biti prilike za raspravljanje o tome zakonu kada dođe u proceduru.


Bauk se osvrnuo i na optužbe premijera da su oporbeni zastupnici rusofili jer nisu podržali obuku ukrajinskih vojnika. “Vi ste više pozitivnih riječi rekli o ministrici Žalac nego što su svi oporbeni zastupnici zajedno, plus predsjednik Milanović, rekli o Putinu. A ja deklarativno kažem pred hrvatskom javnošću da više volim vas i Zekanovića nego Putina”, kazao je Bauk.


Beroš: Ne širite laži oko navodnih plaća obiteljskih liječnika u Sloveniji
Ministar zdravstva Vili Beroš, govoreći o reformi zdravstvenog sustava za koju je istaknuo da nije kozmetička, zamolio je sve dionike koji sudjeluju u raspravi da ne šire dezinformacije i laži, primjerice oko navodnih plaća obiteljskih liječnika u Sloveniji.


Pozvao je također sve da se „probude i pogledaju u oči” onima koji rade u zdravstvenom sustavu i pacijentima i procijene zavređuju li oni unapređenje zdravstvenog sustava.


Na upit Krunoslava Katičića (HDZ) o suzbijanju SLAPP tužbi ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek kazala je da je ove godine zabilježen prvi put manji broj tih tužbi, te da su se one počele i odbacivati.


Rekla je i da se na razini EU-a raspravlja o direktivi kojom bi se suzbijale SLAPP tužbe te da će i novi zakon o medija biti dijelom posvećen toj problematici kako bi se pomoglo pravosuđu.


Raspudić: Republika Srpska na Banovini obnovila više kuća nego Hrvatska


Nino Raspudić (Most) zamjerio je Plenkoviću bezglavo uvođenje eura i izostanak obnove. Kazao je da je Republika Srpska obnovila više kuća na Banovini nego Hrvatska te da je sada Bačića „izvukao iz šešira i danas ponovno mora nositi torbu, nekada crnog novca, a danas problema s neobnovom”.


Plenković je Raspudića okarakterizirao pretencioznim te podsjetio kako se uoči pripreme referenduma članstva u EU 2011. pojavio u MVP-u niotkuda, kao nepoznat netko tko ne postoji na političkom prostoru s idejom da organizira javne rasprave.


Podsjetio je i da je kao predavač na Akademiji HDZ-a „uzimao pare”’ te istaknuo da je kao nekakav bivši ljevičar postao Milanovićev fan, a sada je “nekakav polumostovac koji dovodi u pitanje strateška postignuća hrvatske Vlade”.


„Kuda bi nas vi odveli”, upitao je premijer.


Miro Bulj (Most) zaključio je da je Plenković uvođenjem eura „stavio narodu omču oko vrata”. „Vi ste strašilo u Poljskoj, s vama straše Poljake”, poručio je Bulj premijeru.