Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

IZVJEŠĆE HAKA

A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena za sav promet

Autor: Hina

11.12.2022. 10:14
A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena za sav promet

Foto: Sergej DreschlerAutocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sav promet, a zbog olujnog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački i Jadranskom magistralom između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, upozoravaju u nedjelju iz HAK-a.


Na dionici Jadranske magistrale Bakar-Novi Vinodolski, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće  zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionici Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).


Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici.
Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica. Iz Hrvatskog autokluba (HAK) vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme.


Zbog vjetra, u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen te katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split.