Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

velike količine

Hrvati u godinu dana naručili dovoljno hamburgera da pokriju udaljenost Zadra i Zagreba!

Autor: Portal ZL

28.05.2024. 11:41
Hrvati u godinu dana naručili dovoljno hamburgera da pokriju udaljenost Zadra i Zagreba!

Foto: PixabayGlovo, višekategorijska platforma koja korisnicima omogućuje pristup raznim vrstama proizvoda i jela na zahtjev, povodom Međunarodnog dana hamburgera, 28. svibnja, predstavio je trendove potrošnje hamburgera u posljednjih 12 mjeseci na temelju aktivnosti hrvatskih korisnika.


Od svibnja 2023. do svibnja ove godine hrvatski građani su putem Glova naručili gotovo 2,2 milijuna hamburgera. Za ilustraciju, zbrojite li sve hamburgere koje je Glovo isporučio u Hrvatskoj u zadnjih 12 mjeseci, udaljenost je jednaka udaljenosti između Zagreba i Zadra.


Po broju naručenih hamburgera u godini Hrvatska je na drugom mjestu u jugoistočnoj Europi. Ono što je posebno zanimljivo je da je Hrvatska na prvom mjestu u cijeloj Europi po godišnjem rastu isporučenih burgera (+33% na godišnjoj razini), među zemljama u kojima Glovo posluje.
Isto tako, Hrvatska je na 4. mjestu u svijetu po prosječnoj potrošnji kupaca na hamburgere, iza Španjolske, Portugala i Italije.


Zagreb je pokazao najveću ljubav prema burgerima, a slijede Split i Osijek. Zanimljivo, najveći godišnji porast narudžbi hamburgera – čak 238 posto – tijekom prošle godine zabilježio je grad Poreč.


Što se preferencija tiče, hrvatski građani najviše vole cheeseburgere, duple hamburgere i pileće hamburgere.


Najveća potražnja za hamburgerima zabilježena je petkom i subotom, a Hrvati najviše žude za ukusnim hamburgerima s Glovo aplikacije od 19 do 21 sat. U proteklih 12 mjeseci dan s najviše isporučenih hamburgera bio je 8. ožujka – Međunarodni dan žena, a sezona u kojoj su Hrvati naručivali najviše hamburgera bila je jesen.


Najaktivniji korisnik, koji je u 12 mjeseci naručio čak 356 burgera, dolazi iz Zagreba, a duboku ljubav prema ovom ukusnom jelu pokazuje naručujući ga gotovo svaki dan.


Također, najskuplja pojedinačna narudžba dosegla je impozantnih 315 eura iz jednog dubrovačkog restorana, što potvrđuje veliku predanost Hrvata kvalitetnoj ponudi burgera.