Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

Grlić Radman: “Vi govorite o broju od 30 smijenjenih ministara. A što broj znači? Idemo pogledati postignuća”

Autor: P. N.

13.12.2023. 17:51
Grlić Radman: “Vi govorite o broju od 30 smijenjenih ministara. A što broj znači? Idemo pogledati postignuća”

Foto: Davor KovačevićNakon sjednice Vlade izjavu za medije dao je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman kojeg su novinari pitali o smjeni Davora Filipovića, navodeći da je to 30. ministar koji je otišao, javlja Televizija N1.


“Vi govorite o sedam godina… Idemo gledati uspješnost i postignuća Vlade, ministri su zamjenjivi, kao i momčad. Postoji selektor koji dovodi igrače i vodi tim naprijed”, kazao je ministar.


Na opasku jednog od novinara da, gledajući smjene ministara iz te perspektive, onda su Vladu napustile dvije ragbijaške momčadi, ministar je odgovorio: “To je vaša percepcija, i u drugim državam se mijenjaju ministri. Pogledajte druge države…”
Novinari su potom Grlića Radmana upitali postoji li neki premijer u nekoj drugoj europskoj zemlji u kojoj je otišlo 30 ministara, a da je on ostao na čelu Vlade.


“Mi imamo odličnog premijera, Vladu i postignuća, to je to, trebate gledati kroz to, a ministri su ljudi koji dolaze i odlaze tako je svugdje, ministri se mijenjaju. Svi smo mi zamjenjivi u svojim resorima”, odgovorio je Grlić Radman.


“Vi govorite o broju. A što broj znači? Idemo pogledati postignuća”, dodao je.


Navodi da je Hrvatska stabilna te da je Vlada stabilna. “Premijer je odlučio. Ne treba biti zabrinut što se ministri mjenjaju.”