Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

MINISTRI

Grlić Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima

Autor: Hina

21.08.2023. 18:45
Grlić Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima

Foto: Sanjin Strukic/PixsellMinistar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar pravosuđa Ivan Malenica posjetili su Dinamove navijače u grčkim zatvorima u ponedjeljak. Nakon što je 29-godišnji Mihalis Kacuris ubijen u međusobnoj tučnjavi huligana AEK-a i Dinama uoči kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka, 102 člana BBB-a uhićena su i u zatvorima čekaju završetak istrage.


Grlić Radman posjetio je u ponedjeljak osmero navijača u Korydallosu, najvećem grčkom zatvoru na zapadnoj periferiji Atene, a Malenica sedmero navijača u Halkidi. “Hrvatska diplomacija od prvog dana je uključena i nastavlja se brinuti za uvjete i njihovu sigurnost”, objavilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova na platformi X nakon posjeta Grlića Radmana grčkom zatvoru.


“VladaRH je zajedno s resornim ministarstvima u kontaktu s grčkim vlastima, kako bi osigurala transparentan dijalog i suradnju na ovom slučaju”, navodi Zrinjevac. Grlić Radman sastaje se u utorak ujutro s grčkim kolegom Giorgosom Gerapetritisom.