Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Grbin: Imam osjećaj da Vlada želi štrajk sudaca i da pravosuđe ne radi

Autor: Hina

20.01.2024. 16:33
Grbin: Imam osjećaj da Vlada želi štrajk sudaca i da pravosuđe ne radi

Foto: Davor KOVAČEVIĆPredsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u subotu kako ima osjećaj da Vlada želi štrajk sudaca i kao da joj odgovara da pravosuđe ne radi jer u se u takvoj situaciji ne mogu voditi kazneni postupci kojih je, ističe, najviše protiv članova HDZ-a.


Upitan za štrajk sudaca, Grbin se referirao na intervju predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića Jutarnjem listu u kojemu je, kaže iznio podatke koji su „zapanjujući“ pa i „zastrašujući“, a to je da premijer više od pola godine nema vremena za sastanak s njim.


„Zastrašujuće je da predsjednik Vlade nema vremena za razgovor s predsjednikom Vrhovnog suda o problemima u pravosuđu koji ne uključuju samo štrajk, već i niz drugih stvari kao što je dugo vođenje sudskih postupaka“, rekao je šef SDP-a, dodajući da ni ministar pravosuđa Malenica, nakon što su suci najavili štrajk, deset dana nema vremena za sastanak s njima.
„To je skandalozno“, kaže Grbin i dodaje kako ima osjećaj da Vlada taj štrajk želi i kao da im odgovara da pravosuđe ne radi jer se u takvoj situaciji ne mogu voditi kazneni postupci kojih je, ističe, najviše upravo protiv članova HDZ-a.


Grbin je subotu prijepodne proveo na brodskoj Gradskoj tržnici u neformalnom druženju s građanima, te istaknuo kako je ono na što se većina ljudi žali, SDP adresirao u svoj program, a to su: male plaće i mirovine, nedostatak mjesta i skupi vrtići.


SDP u svom programu ima naglasak na besplatne vrtiće, rekao je i najavio da će neformalna druženja s građanima nastaviti i u drugim mjestima.


“Politika se ne može svesti na Sabor i život u nekakvom mjehuru od sapunice gdje ne komuniciraš, ne razgovaraš s ljudima i misliš da si doista popio svu pamet svijeta kao naš voljeni vođa Andrej Plenković, rekao je predsjednik SDP-a.