Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

POVEĆANA PRAVA RADNICIMA

Uprava ACI d.d. i sindikati sklopili Aneks Kolektivnog ugovora

Autor: ZL

17.12.2022. 13:34
Uprava ACI d.d. i sindikati sklopili Aneks Kolektivnog ugovora

Foto: ACIČlanovi Uprave ACI d. d. 16. prosinca 2022. su potpisivanjem Aneksa Kolektivnog ugovora s predstavnicima sindikata potvrdili, ali i povećali dosadašnja prava svojih zaposlenika, prvenstveno kroz povećanu osnovicu plaće.


Sastanku i potpisivanju Aneksa nazočili su Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-ja, dr. sc. Ivan Herak, član Uprave za financije, korporativno pravo i ljudske resurse ACI-ja i mag. oec. Josip Ostrogović, član Uprave za investicije, marketing i maloprodaju  ACI-ja.


U ime sindikata sklapanju Aneksa br. 1. Kolektivnog ugovora za ACI d.d. sklopljenog 23. svibnja 2019. prisustvovali su Mario Alempijević, predsjednik Sindikata djelatnika ACI d.d. te Nenad Kučić, sindikalni povjerenik sindikalne podružnice ACI d.d. Sindikata turizma i usluga Hrvatske.
2022. godina za ACI je bila izuzetno uspješna. Najveći lanac marina na Mediteranu u prvih devet mjeseci ove godine ostvario  194,7 milijuna kuna prihoda od prodaje što je za čak 29 milijuna kuna, tj. 17%, više od prošle godine.


Ostvareni prihodi najveći su ikad zabilježeni u gotovo četrdeset godina dugoj ACI-jevoj povijesti. Sve to plod je kontinuiranih ulaganja ne samo u izvrsnost infrastrukture i usluge u svim marinama diljem Jadrana, već i u ljudske resurse.


„Ovogodišnji iznimni poslovni rezultati odraz su dugogodišnjeg napornog rada, ali i produktivne suradnje Uprave i zaposlenika, temeljene na međusobnom povjerenju. Upravo ljudski resursi naša su najveća snaga i ništa od navedenog ne bi bilo postignuto bez naših kolegica i kolega, čije zasluge kontinuirano nastojimo nagrađivati na korektan i prikladan način.


Stoga je potpisivanje Aneksa, osim navedenog, također neupitan i nedvosmislen dokaz društveno odgovornog poslovanja ACI-ja koje se temelji na poštovanju zajedništva i prepoznavanju ključne uloge zaposlenika u ostvarivanju vizije i misije tvrtke“, istaknuo je predsjednik Uprave ACI-ja, Kristijan Pavić.