Srijeda, 27. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Novi kolektivni ugovori

Neto primanja radnika INA-e rastu od 11 do 16 posto

Autor: Hina

10.01.2023. 12:58
Neto primanja radnika INA-e rastu od 11 do 16 posto

Foto: Arhiva NL



Uprava Ine donijela je odluku o novim kolektivnim ugovorima za devet društava Ina Grupe u Hrvatskoj, čime se neto primanja radnika povećavaju u rasponu od 11 do 16 posto, ovisno o društvu, a što će radnici vidjeti na plaći za siječanj ove godine, izvijestili su u utorak iz Ine.


“Pregovori oko izmjena kolektivnih ugovora sa socijalnim partnerima u Ina Grupi uspješno su završeni”, navodi se u priopćenju.


Kako se ističe, Uprava Ine donijela je odluku o novim kolektivnim ugovorima za devet društava Ina Grupe u Hrvatskoj – Ina, STSI, Ina Maziva, Plavi tim, Crosco, Top računovodstvo servisi, Ina Maloprodajni servisi, Ina Vatrogasni servisi, Hostin – “čime se neto primanja radnika navedenih društava povećavaju u rasponu od 11 do 16 posto, ovisno o društvu”.




Predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics u priopćenju ističe kako je cilj tih promjena osigurati konkurentnost Ine na tržištu rada.


“Svjesni smo posljedica koje globalna ekonomska kretanja i inflatorni pritisci imaju na primanja naših radnika te želimo povećati njihov osjećaj sigurnosti u okruženju koje se brzo mijenja.


Cilj nam je ovim promjenama osigurati konkurentnost Ine na tržištu rada, na način da uspješno zadržavamo talente i učinkovitije privlačimo nove”, izjavio je Ratatics.


Primjena novih kolektivnih ugovora u Ina Grupi, kako se navodi, stupa na snagu ranije nego inače, već od 1. siječnja 2023. godine, šest do devet mjeseci od posljednjih izmjena, ovisno o kojem se društvu radi.


Rezultate tih promjena radnici će vidjeti već na plaći za siječanj 2023. godine, zaključuje se u priopćenju Ine.