ponedjeljak, 11. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

MINGO

Ministar Filipović će sastati s Petrolovom upravom: “Mi štitimo građane”

Autor: Hina

27.12.2022. 20:53
Ministar Filipović će sastati s Petrolovom upravom: “Mi štitimo građane”

Foto: Davor KovačevićMinistar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović sutra će se sastati s upravom Petrola, nakon što je ta kompanija najavila da će u znak prosvjeda zbog regulacije cijena prekinuti prodaju u Hrvatskoj u srijedu od podna do 13 sati, doznaje se iz ministarstva gospodarstva (MINGO).


U vrijeme kada naftne kompanije ostvaruju rekordne profite zbog rata u Ukrajini i špekulacija na tržištu, vlada čini sve kako bi zaštitila standard građana, kažu u ministarstvu i podsjećaju da je, među ostalim, ograničila marže naftnih kompanija koje se odnose na benzin i dizel na 0.65 kn te smanjila trošarine za 0.80 kn i 0.40 kn za benzin i dizel.


“Da nema tih ograničenja cijena dizela bi bila za 1.99 kn viša, a benzina za 1.82 kune od trenutnih cijena na benzinskim postajama. Ministar Filipović će sutra održati sastanak s Upravom Petrola”, kažu u ministarstvu.
Petrol će u Hrvatskoj u znak prosvjeda zbog vladinih mjera regulacije cijena goriva u srijedu zatvoriti prodajna mjesta od 12:00 do 13:00 sati, osim benzinskih postaja koje se nalaze na autocestama i na pomorskom dobru, priopćio je Petrol u utorak.


Prodajna mjesta Petrola u Hrvatskoj posluju pod tim brendom i brendom Croduxa. Petrol procjenjuje da je šteta od regulacije naftnih derivata u Hrvatskoj za 2022. godinu koju je pretrpio 45,6 milijuna eura.


Točenje goriva za vrijeme zatvaranja prodajnih mjesta bit će omogućeno hitnim/interventnim službama.


“Ovom mjerom želi se skrenuti pažnja na ozbiljnost situacije i spriječiti poremećaje u opskrbi te moguću nestašicu naftnih derivata u Hrvatskoj. Petrol se ispričava svim svojim kupcima i zahvaljuje im na razumijevanju”, kažu u Petrolu.