Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

za dvije godine

Janaf potpisao ugovor s Naftnom industrijom Srbije o transportu nafte

Autor: Hina

21.12.2022. 15:20
Janaf potpisao ugovor s Naftnom industrijom Srbije o transportu nafte

Foto: Davor Kovačević/NLJadranski naftovod (Janaf) u srijedu je izvijestio da je s Naftnom industrijom Srbije (NIS) sklopio ugovor o transportu sirove nafte za razdoblje od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2024. godine.


NIS je rezervirao transportne kapacitete Janaf-a po načelu “puno za prazno” u količini od 6.200.000 ±10 posto tona nafte.


U priopćenju se prenosi izjava Uprave Janafa koja je izrazila zadovoljstvo sklapanjem ovog dugoročnog ugovora za transport, kojim u 2023. godini nastavljaju suradnju s dugogodišnjim partnerom.
Jadranski naftovod, kako su naveli, pokazao se još jednom kao jamac energetske sigurnosti u široj regiji. Također, potvrda je to da Janaf svim korisnicima transportnog sustava može u svim uvjetima na tržištu u potpunosti pružiti sigurnu opskrbu.


“Sklapanje ovog ugovora za nas je najava još jedne uspješne poslovne godine koja je pred nama i u kojoj se nadamo daljnjem razvoju odnosa s postojećim, ali i novim partnerima, a na zadovoljstvo svih zaposlenika i dioničara”, istaknula je Uprava Janaf-a predvođena predsjednikom Uprave Stjepanom Adanićem i članom Uprave Vladislavom Veselicom.