Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

NOVA SRPSKA VLADA

Gordan Grlić Radman čestitao novom ministru te se nada nastavku dobrih odnosa

Autor: Hina

23.10.2022. 19:28
Gordan Grlić Radman čestitao novom ministru te se nada nastavku dobrih odnosa

Foto: Sergej Drechsler/Novi list

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je kako je uvjeren da će čelnik vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov, kao ministar u novoj srbijanskoj vladi, pridonijeti jačanju položaja Hrvata u Srbiji, priopćilo je u nedjelju ministarstvo.
Radman je u telefonskom razgovoru u ime vlade čestitao predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, kojega je vodeća Srpska napredna stranka ranije u nedjelju predložila za ministra za ljudska i manjinska prava u novoj vladi.


“U svjetlu dosadašnjeg rada i predanosti u zastupanju i promicanju prava Hrvata u Vojvodini, ministar je istaknuo uvjerenje da će zalaganje ministarskog kandidata pridonijeti osnaživanju položaja Hrvata u Srbiji”, stoji u priopćenju.


Sugovornici su istaknuli važnost daljnjeg rada na poboljšanju statusa i položaja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, posebno njihove zastupljenosti na svim razinama vlasti.
Grlić Rdman je naglasio kako je vlada dosad sustavno podržavala sve napore ključnih institucija hrvatske manjine u Srbiji i da će nastaviti aktivno djelovati u zaštiti nacionalnih i kulturno-identitetskih interesa Hrvata u Srbiji na svim razinama, kažu na Zrinjevcu.