Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

IZBORNA SKUPŠTINA

Goran Penić novi šef DZNAP-a

Autor: Portal Novi list, Hina

03.02.2024. 21:35
Goran Penić novi šef DZNAP-a

Foto: DZNAPDruštvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) na izbornoj je skupštini u subotu izabralo novi nadzorni odbor i predsjedništvo te udruge koje je nakon skupštine za novog predsjednika DZNAP-a izabralo novinara Jutarnjeg lista Gorana Penića.


”Sve dobre projekte ćemo nastaviti raditi, a trudit ćemo se poboljšati stvari na dobrobit svih naših članova. Prioritet u radu će nam biti što točnije liste autora, što brža isplata naknada, pregovori s nakladnicima oko internet naknada, te izmjene Statuta koji bi trebao poboljšati rad našeg društva”, izjavio je Penić za Hinu.


Najavio je da će se u ostvarivanju novih glavnih ciljeva DZNAP-a oslanjati na članstvo od kojeg će tražiti povratne informacije, te naglasio da će sve biti transparentno.
Zahvalio je i bivšem vodstvu udruge – predsjedništvu, dosadašnjoj predsjednici Valentini Wiesner i glavnom tajniku Saši Paparelli, ali i svima koji su sudjelovali u izbornom procesu u kojem je za novo vodstvo udruge na skupštini glasalo nešto manje od 200 od oko 900 članova.


Za nove članove predsjedništva DZNAP-a iz redova novinara izabrani su Marina Karlović Sabolić, Ivan Pandžić, Goran Penić, Marko Špoljar, Sabina Tandara Knezović, Tihana Tomičić i Ana Raić. Iz redova fotoreportera izabrani su Anto Magzan, Sanjin Strukić, Daniel Kasap i Tomislav Krišto.


Za članove Nadzornog odbora DZNAP-a iz redova novinara izabrane su Jagoda Marić i Kristina Turčin, a iz redova fotoreportera Davor Kovačević.


Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava osnovano je krajem 2007. radi kolektivne zaštite novinarskih autorskih prava. Ciljevi DZNAP-a su okupljanje novinara autora, zaštita novinarskih autorskih prava, ostvarivanje zajedničkih profesionalnih interesa te unapređenje društvenog i materijalnoga položaja novinara.