Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Giuliano u subotu na Čeprljandskoj fešti

01.08.2016. 22:00
Giuliano u subotu na Čeprljandskoj fešti


Osim što je početkom srpnja 2016. godine ime i lokacija zaseoka Čeprljanda mjesta Ugljan na tom otoku postalo poznato većini Hrvatske i svijetu zahvaljujući ljetovanju nogometnog reprezentativca Ivana Rakitića s obitelji, mještani Čeprljande imaju svoju „diku i ponos” još od 1979. godine – Čeprljandsku feštu! Organizatori fešte su sami mještani.
Iako je fešta imala kratku pauzu održavanja u ratnim vremenima, to nije umanjilo njezinu kvalitetu i važnost kako za Čeprljandu, tako i za cijeli otok. Duge godine održavanja, ponuda te organizacija same fešte stvorili su svojevrsni „brend” ovog događaja, koji je postao nadaleko poznat. Posjetitelji mogu uživati u bogatoj gastro ponudi dalmatinskih jela spremanih od strane samih mještana, zabavljati se uz ritmove poznatih imena hrvatske glazbene scene, a oni željni avanture mogu sudjelovati u tradicionalnom defileu brodica na sam dan fešte – od uvale Čeprljanda do uvale Sušica. Čeprljandsku feštu u sve godine održavanja posjetio je velik broj turista, prijatelja te zaljubljenika u to mjesto. Pri jednom od takvih posjeta nastao je i slogan koji često možete vidjeti na majicama na fešti. On glasi – „sve san obaša vode je nojbolje”! Je li to zaista tako, organizatori ostavljaju vama da odlučite.
Za ljeto 2016. Udruga mještana Ugljan – Čeprljanda Idro je pripremila sljedeći program. Manifestacija se otvara sutra, 4. kolovoza u 21 sat događajem ‘Čeprljanda traži zvijezdu’, karaoka partyjem za male i velike. Dan kasnije na programu je od 19 sati Festival otočnih proizvoda, iza čega slijedi Bajkovita maštaonica – animacija za djecu. U subotu program počinje već u 15 sati sa samom Čeprljandskom feštom, koja počinje u 15 sati Defileom brodica od uvale Čeprljanda do Sušice, a nastavlja se u 20 sati Big game cookingom- spremanjem tradicionalnih dalmatinskih jela. Slijedi nastup Dalmatina iz Zadra te koncert Giuliana, dok fešta završava ponoćnim vatrometom.