Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ministar znanosti i obrazovanja

Fuchs: Ni jedan učenik ne treba ostati bez obroka

Autor: Hina

09.01.2023. 15:34
Fuchs: Ni jedan učenik ne treba ostati bez obroka

Foto: Davor KovačevićMinistar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u ponedjeljak da još nema podatke kako protječe prvi dan u kojemu su sve škole trebale učenicima osigurati obrok, ali je poručio da ni jedan učenik ne treba ostati bez obroka.


Ovo je nadgradnja onoga što su županije već radile. Osiguran je iznos od 1,33 eura na dan po učeniku, kao dodatak za postojeću prehranu ili za novo organiziranje obroka, a imali smo i sastanke s osnivačima i dali im upute što je potrebno napraviti da se to organizira, kazao je Fuchs u Donjem Miholjcu.


– Ako ima starih škola koje nemaju kuhinju, dana je preporuka da se prehrana organizira i u razredima, što se u nekim školama i radilo, osobito u Osječko-baranjskoj županiji, gdje je prehrana organizirana na visokoj razini, rekao je ministar.
Dodao je da ima puno rasprava o tome “što i kako”, ali da je uvjeren da će ravnatelji škola uspjeti organizirati prehranu.


Fuchs je zaključio da Ministarstvo intenzivno odobrava radna mjesta za sve škole koje imaju kuhinju, te da bi od 2027. sve škole trebale imati uvjete za rad u jednoj smjeni pa i kuhinju.