Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Forum mladih Zadar održao tribinu o Ekonomiji dijeljenja

23.03.2018. 19:32
Forum mladih Zadar  održao tribinu o  Ekonomiji dijeljenja


Novi izazovi zahtijevaju nova rješenja. Jedno od novih  rješenja koje se pojavljuje za vrijeme zadnje ekonomske krize je ekonomija dijeljenja, stoga je Forum mladih SDP-a Zadar za svoje članove   održao For(um) tribinu pod nazivom „Ekonomija dijeljenja“. Na  održanoj tribini predstavljen je i dokument kojeg su izradili Matea  Bašić i Andrija Jurčević, a ovaj dokument  može se preuzeti sa službenih  web stranica www.sdp-zadar.org
Ekonomija je motor države, zdrava ekonomija zadržava mlade ljude  u Hrvatskoj, financira mnogobrojne socijalne programe, gradi mostove.  Ekonomija nije nešto što postoji u zrakopraznom prostoru pa je u nekim zemljama uspješna, a u nekima nije.  Iza zdrave ekonomije stoje  politike koje grade infrastrukturu i stvaraju zakonodavni okvir da sve  teče nesmetano. Programskim politikama SDP se zalaže za tržišnu, socijalnu i ekološku ekonomiju. Jedan od noviteta koji je SDP programski  podržao odnosi se na ekonomiju dijeljenja i cirkularnu ekonomiju.  Smatramo da u javnosti ne postoji dovoljno prepoznavanje ekonomije  dijeljenja pa smo si dali truda istražiti i sumirati najbitnije značajke i  aktere, kao i buduća predviđanja i trendove. Smatramo da nam je  dužnost, ako želimo dobro društvo, educirati se, međusobno razgovarati, poticati znatiželju i inovaciju. Treba stajati snažno u svojim lokalnim sredinama i nesebično pridonositi informacijama u ovom vremenu uglavnom populističke retorike i ad hoc rješavanja problema.
Zbog velikog interesa Forum mladih SDP-a Zadar će u narednom periodu organizirati istu tribinu i za širu javnost, a o terminu održavanja  naknadno će se obavijestiti, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje  predsjednik Foruma mladih SDP-a Zadar Daniel Radeta.