Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA

Educirano 1600 liječnika opće i obiteljske medicine

Autor: Hina

02.12.2023. 16:30
Educirano 1600 liječnika opće i obiteljske medicine

Foto: Sergej Drechsler/Novi listU sklopu projekta Hrvatske liječničke komore (HLK) educirano je 1600 liječnika opće i obiteljske medicine, projekt je vrijedan 3.979.189 eura, a 85 posto troškova sufinancirano je EU-ovim sredstvima, izvijestio je u subotu HLK.


“Uspješno smo proveli najveći edukacijski projekt hrvatskih liječnika, koji je jedinstven po svojoj sveobuhvatnosti, ali i trajnosti. Sva predavanja će liječnicima biti trajno dostupna, kao i modeli i simulatori za usavršavanje kliničkih vještina”, rekao je voditelj projekta i član Izvršnog odbora HLK-a Ivan Lerotić.


Kao posebno značajno istaknuo je što su u anonimnoj anketi polaznici edukacijski projekt ocijenili odličnim ocjenama. Prosječna ocjena je bila 4,7, a to im je, naveo je Lerotić, veliki poticaj za daljnji rad.
Za projekt “Kontinuirano stručno usavršavanje liječnika opće/obiteljske medicine” izrađena je digitalna edukacijska platforma sa stotinjak predavanja iz različitih područja medicine, koja su pogledana više od 30.000 puta, a tiskana su i četiri priručnika za liječnike.


Organizirano je 39 trodnevnih praktičnih radionica na kojima su liječnici na naprednim modelima i simulatorima vježbali kliničke vještine i usavršavali se u snalaženju u hitnim medicinskim stanjima.


Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” za razdoblje 2014. – 2020.