Petak, 21. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

DAN SJEĆANJA

Državni vrh položio vijence i upalio svijeće na Ovčari

Autor: Hina

18.11.2023. 18:05
Državni vrh položio vijence i upalio svijeće na Ovčari

Foto: Emica Elvedji/PIXSELLU povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. vijence podno spomen obilježja na Ovčari položili su i svijeće upalili predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Gordan Jandroković i Andrej Plenkoviće te član Predsjedništva BiH Denis Bećirević.


Tom prilikom premijer Plenković poručio je kako se Hrvatska neće nikada umoriti u potrazi za preostalim nestalim osobama iz Domovinskog rata te se i ovih dana obavljaju probna iskapanja u vukovarskoj okolici.


Nakon što su 18. studenoga 1991. ušli u grad Vukovar, pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi odveli su 19. studenoga iz vukovarske bolnice najmanje 266 ranjenika, hrvatskih branitelja, medicinskog osoblja i civila od kojih je 200 ubijeno 20. studenoga na poljoprivrednom dobru Ovčara nedaleko Vukovara, dok se za preostalih najmanje 66 osoba još uvijek traga.
Predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Gordan Jandroković i Andrej Plenkoviće te član Predsjedništva BiH Denis Bećirević u Vukovaru su u subotu bili nazočni obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 32. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu.