Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

BESPRAVNA GRADNJA

Državni inspektorat podnio kaznenu prijavu protiv predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića

Autor: Hina

22.09.2023. 19:00
Državni inspektorat podnio kaznenu prijavu protiv predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića

Foto: Luka Stanzl/PIXSELLDržavni inspektorat podnio je kaznenu prijavu protiv predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića zbog gradnje protivne propisima na otoku Hvaru, potvrđeno je Hini u petak iz Inspektorata koji navodi i da su Barbariću do sada izrečene tri novčane kazne.


U odgovoru na upit Hine tragom informacije objavljene na N1 o podnošenju kaznene prijave protiv Barbarića, iz Državnog inspektorata su poručili da je inspekcijski nadzor njihove građevinske inspekcije u tijeku te da je podnesena kaznena prijava.


“Naime, građevinska inspekcija temeljem inspekcijskog očevida i utvrđenog činjeničnijeg stanja u inspekcijskom nadzoru poduzima upravne i prekršajne mjere sukladno zakonskim propisima. Nastavno na navedeno, između ostaloga, podnesena je i kaznena prijava za kazneno dijelu propisano čl. 212. Kaznenog zakona”, stoji u odgovoru Hini.
Iz Inspektorata zaključno navode i da se, sukladno Zakonu o Državnom inspektoratu, nezakonitog graditelja na izvršenje rješenja o uklanjanju prisiljava “izricanjem tri novčane kazne”.


Ako investitor ni tada ne postupi po Rješenju, podsjećaju iz Inspektorata, izvršenju rješenja pristupa se putem treće osobe na trošak investitora.