Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kristjan Staničić

Direktor HTZ-a o sezoni: "Prešli smo milijun gostiju dnevno"

Autor: R.H.

23.07.2023. 21:00
Direktor HTZ-a o sezoni:

Foto: Luka JeličićDirektor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić gostovao je u središnjem Dnevniku HTV-a, gdje je komentirao dobre i loše strane ovogodišnje sezone.


“Prešli smo milijun gostiju dnevno. Imamo kontinuitet stabilnosti blagog porasta turističkog prometa cijelu godinu pa i sada u srpnju i dokle god je razina potražnje u plusu mislim da smo još uvijek konkurentni što se tiče cijena. Ono na što stalno apeliram je da je važno turistu ponuditi vrijednost za novac. Da za tu cijenu koju su platili dobiju najvišu moguću razinu kvalitete i ponude i usluge, a u konačnici tržište je ono koje uvijek napravi svoje, odnosno regulira cijene u odnosu na ponudu i potražnju”, kazao je Staničić, naglasivši da je Hrvatska na gotovo svim tržištima u plusu.


“Sigurno da treba voditi računa o jednoj pametnoj i promišljenoj cjenovnoj politici za budućnost. Naše interne analize su pokazale da smo itekako konkurentni prije svega u segmentu privatnog smještaja, a konkurentni smo i kod hotelskog smještaja u odnosu na konkurentne zemlje na Mediteranu. Nemojmo smetnuti s uma da su i sve ostale zemlje podignuli svoju cijenu i da su rast inflacije i inputa učinili svoje”, rekao je, između ostalog, Staničić.


Foto: Luka Jeličić