Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dani otvorenih vrata

Dani otvorenih vrata u Podravki, ministrica kulture i medija oduševljena zbirkom umjetnina

Autor: Zadarski list

05.11.2022. 15:02
Dani otvorenih vrata u Podravki, ministrica kulture i medija oduševljena zbirkom umjetnina


Podravka je u subotu građanima otvorila svoja vrata, omogućivši im posjet prizemlju poslovnog sjedišta kompanije koje krase brojna umjetnička djela poznatih podravskih i hrvatskih autora. Na taj način dodatno se obilježava 75 godina poslovanja kompanije sa srcem, a službenom otvorenju Dana otvorenih vrata prisustvovali su i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.„Zaista sam oduševljena vrijednošću zbirke koju Podravka čuva. Vezana je uz ovaj kraj i povijest naivne umjetnosti, koja je jedan od najprepoznatljivijih umjetničkih brendova Hrvatske u svijetu. Kada dođemo na ovakvo mjesto i vidimo da postoje svijest i potreba za ulaganjem u ovakva monumentalna djela, onda još više spoznamo kolika je vrijednost onoga što se čuva“, rekla je ministrica Obuljen Koržinek.
U društvu predsjednice Uprave Podravke Martine Dalić, ministrica i gradonačelnik razgledali su vrijedne umjetnine i naglasili važnost društveno odgovornog poslovanja, njegovanja vrijednosti lokalne zajednice, ali i brige za kulturnu baštinu.


Važnost tradicije


„Podravka je kompanija koja je uvijek cijenila svoju tradiciju i sve ljude čiji je neupitan trud utkan u ovih 75 godina poslovanja i drago nam je što neke od naših vrijednosti možemo podijeliti i s drugima. Jedan od prioriteta tijekom obnove našeg sjedišta svakako je bilo i očuvanje naših umjetnina koje predstavljaju iznimnu vrijednost kakvu danas nema nitko osim Podravke“, rekla je predsjednica Uprave Martina Dalić.


Dani otvorenih vrata trajat će kroz cijeni studeni i prosinac, a posjetitelji će svake subote od 10 do 13 sati moći vidjeti slike renomiranih naivaca poput Generalića, Večenaja, Kovačića, Gažija i drugih, spomen sobu profesorice Zlate Bartl, izložbu posvećenu povijesti Vegete i još mnogo drugih umjetničkih djela.