Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Vremenska prognoza

Danas prilično stabilno i toplo vrijeme, ali za vikend ipak promjena

15.03.2024. 08:25
Danas prilično stabilno i toplo vrijeme, ali za vikend ipak promjena

Foto: Mislav KlanacI u trećem tjednu ožujka bit će razmjerno toplo, uz sunčana razdoblja i promjenjivu naoblaku, te do ponedjeljka u većini krajeva kišu samo u subotu.


– U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti i promjenjive naoblake i sunčanih razdoblja, ujutro samo ponegdje i kratkotrajne magle. Uz slabiji vjetar nego u četvrtak jutarnja temperatura zraka bit će 5, 6 °C, a poslijepodnevna uglavnom 17 ili 18 °C. Iznadprosječno toplo vrijeme za doba godine nastavit će se i u središnjoj Hrvatskoj, kao i svojevrsno nadmetanje oblaka i vedrine, ujutro i mjestimične magle, i to uz tiho ili samo slab vjetar. Zamjetnijeg vjetra veći dio dana neće biti ni u Gorskoj Hrvatskoj, ni na sjevernom Jadranu, ali hoće promjenjive naoblake i povremenog ukazivanja sunca i nebeskog plavetnila. Temperatura ujutro od 6 do 11, u unutrašnjosti oko nule, a poslijepodne od 15 do 18 °C, prognoza je Zorana Vakulehttps://vrijeme-i-promet.hrt.hr/vrijeme/vremenska-prognoza-za-15-3-2024-11408970 za kraj ovog tjedna.


Podjednake dnevne vrijednosti te većinom malo više jutarnje i u Dalmaciji, uz oblake, sunce i vedrinu, lokalno i sumaglicu, te samo ponegdje umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Na pretežno sunčanom i za sredinu ožujka mnogima ugodno toplom jugu Hrvatske mjestimice će biti i slabog jugoistočnjaka, uz more uglavnom mirno ili malo valovito.


U subotu česta kiša pa sunčanije


– Za vikend i početkom novog tjedna u kopnenom području uglavnom toplija jutra i malo svježiji dani, te i dalje promjenjiva naoblaka, pri čemu će u subotu biti najoblačnije i najkišovitije, ali uz većinom malu količinu kiše, koja je u nedjelju i ponedjeljak moguća uglavnom u istočnoj Hrvatskoj. Ponegdje će biti i jutarnje magle, rekao je Vakula za HRT.
U noći i ujutro magla će smanjivati vidljivost i gdjekad na Jadranu, posebice na sjevernom dijelu. Najviše oblaka uz čestu, ali uglavnom ne i obilnu kišu bit će u danju najsvježiju subotu, a u nedjelju i ponedjeljak sunčanije premda ne posvuda suho. Uz slab do umjeren jugozapadni vjetar i jugo, ponegdje prolazno i buru i sjeverozapadnjak bit će i dalje razmjerno toplo za doba godine.