Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Cijena stana 1.617 eura po metru četvornom

Autor: Damir Maričić

21.04.2013. 22:00
Cijena stana 1.617 eura po metru četvornom

Foto: A. SITNICARast cijena u Zadru, s obzirom na razmjere neprodanih stanova, te odobrenih, a neprovedenih gradnji, nije izraz povećanja interesa kupaca koliko nade prodavača da će sezona, i to ova u kojoj ulazimo u EU, donijeti poboljšanje


Cijene stanova tijekom ožujka bilježe nastavak pada, a prema podacima portala Crozilla.com bile su za 0,4 posto niže no tijekom veljače, s iznimkom Zadra.
Na godišnjoj razini, odnosno u usporedbi s ožujkom prošle godine najveću promjenu, odnosno pad cijena bilježe cijene stanova u Dubrovniku (-7,5 posto) i Zagrebu (-4,7 posto), dok porast bilježe cijene u Puli (1,4 posto) i Zadru (1,9 posto).
Naznake poboljšanja tržišta javljaju se s pojavom optimizma građana i približavanja turističke sezone, stoga se u mjesecima koji su pred nama možemo nadati porastu potražnje. 
Rast cijena u Zadru, s obzirom na razmjere neprodanih stanova, te odobrenih a neprovedenih gradnji, nije izraz povećanja interesa kupaca koliko nade prodavača da će sezona, i to ova u kojoj ulazimo u EU, donijeti poboljšanje.