Utorak, 26. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

zahvalnost za trud

Četiri tisuće sisačkih učenika primit će đački džeparac

Autor: Hina

24.04.2023. 14:42
Četiri tisuće sisačkih učenika primit će đački džeparac

Foto: Marin GOSPIĆViše od 4000 učenika sisačkih osnovnih i srednjih škola dobit će i ove školske godine iz gradskog proračuna đački džeparac, koji je u odnosu na lani povećan za 13 posto i iznosi 30 eura, a učenici će moći svoje novce utrošiti po vlastitom nahođenju, priopćeno je iz Gradske uprave.


“Učenicima želimo pokazati zahvalnost za sav trud i ljubav koju pokazuju prema svojem gradu u školi, na svojim slobodnim aktivnostima i u sportu”, poručila je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.


Džeparac će dobiti i korisnici Dječjeg doma, Sigurne kuće ili oni koji su smješteni u udomiteljskoj obitelji, bez obzira na prebivalište, a pohađaju sisačke osnovne škole.
U gradskom je proračunu za te potrebe osigurano više od 120.000 eura.


Osnovnoškolcima koji pohađaju devet sisačkih osnovnih škola džeparac će biti uručen ovoga tjedna u njihovim školama.


Učenici srednjih škola i osnovnoškolci s prebivalištem na području grada Siska, koji pohađaju škole kojima Grad Sisak nije osnivač, svoj će đački džeparac moći do 21. lipnja podići na gradskoj blagajni na Gradskoj tržnici Kontroba.


Za isplatu na gradskim blagajnama potrebno je priložiti obavijest o džeparcu i osobnu iskaznicu, ili ispis ili prikaz s mobitela osobnih podataka iz e-Dnevnika.


Ako učenici ne dobiju obavijest o isplati džeparca, pravo na isplatu mogu ostvariti na temelju dvaju dokumenata, osobne iskaznice i potvrde obrazovne ustanove o pohađanju osnovne ili srednje škole u školskoj godini 2021./2022.


Za podizanje džeparca učenik može zadužiti punoljetnu osobu koja će ga podignuti na temelju tih dokumenata i vlastite osobne iskaznice.