Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Potpredsjednik Vlade

Butković: "Ni pošta ni telekom, za sada, neće poskupjeti"

Autor: Hina

13.01.2023. 16:00
Butković:

Foto: Jurica Galoić/PixsellPotpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u petak je rekao da univerzalne usluge u pošti neće poskupjeti, a ne očekuje ni rast cijena usluga telekoma.


“Iako je HAKOM odobrio pošti povećanja cijene, što su kao potrebno tražili još prošle godine, s obzirom na cijelu situaciju toga neće biti”, izjavio je Butković nakon sjednice vlade.


Na pitanje hoće li neki iskoristiti indeksaciju za povećanje cijena zbog inflacije, poput telekoma, ministar je kazao da je razgovarao i s telekomima.
“Mnogi od njih koriste mjere Vlade koji su i njima dobrodošle oko cijena energije i sada razgovaramo s njima oko najavljenih 10 posto povećanja cijena, ali do toga vjerojatno neće doći”, odgovorio je Butković, koji smatra i da nema razloga za povećanjima cijena.


Najavio je i da će o tome s telekomima još razgovarati na sastanku idući tjedan, dodavši kako je i ministar gospodarstva Davor Filipović razgovarao s njima i misli da do povećanja cijena neće doći.