Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

TRADICIONALNO

Božićni domjenak okupio brojne suradnike i predstavnike ustanova koje redovno surađuju s Gradom Gospićem

Autor: Marin Smolčić

14.12.2023. 14:45
Božićni domjenak okupio brojne suradnike i predstavnike ustanova koje redovno surađuju s Gradom Gospićem

Foto: Marin SmolčićPovodom božićnih i novogodišnjih blagdana Grad Gospić je danas priredio tradicionalni domjenak koji je u dvorani Kulturno-informativnog centra Gospić ugostio brojne predstavnike udruga, poduzeća, Crkve, ravnatelje ustanova, predstavnike političkih stranaka, vojske i policije.


Na ovom okupljanju bio je župan ličko-senjski Ernest Petry sa zamjencom Jasnom Orešković Brkljačić, predstavnici Gospićko-senjske biskupije i župe Gospić, članovi Gradskog vijeća Grada Gospića i mnogi drugi.


Nazočne je najprije pozdravila predsjednica Gradskog vijeća Ana-Marija Zdunić zahvalivši se svima koji su u protekloj godini bili bliski i vrijedni suradnici Grada Gospića.

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević u svojem govoru se osvrnuo na nekolicinu projekata i postignuća koji su obilježili proteklu godinu.


– Pozdravljam sve nazočne, predstavnike Ličko-senjske županije, Crkve i predstavnike Udruga proistekle iz Domovinskog rata, vojske i policije, kao i sve ustanove i poduzeća s kojima smo blisko surađivali.


Još je jedna godina pri kraju, godina koja je bila puna izazova. Pitamo se jesmo li što krivi, zbrajamo, oduzimamo i podvlačimo crte uspod rezultata.


Na kraju zaključujemo:ono što je bilo dobro treba isticati. Osvrnut ću se samo na četiri projekta koji zaslužuju vašu pažnju.


Pri završetku smo široko pojasne mreže, jednog od najvažnijih projekata u povijesti Gospića. Trebala bi biti završena narednoga tjedna.Obnavljamo vodo opskrbu grada Gospića sa desetak kilometara vodovoda koji svakako nužna infrastruktura za opskrbu urbanog dijela grada.


Zajedno s HEP-om obnavljamo energetski sustav kojim će nam biti neophodan i koristan za sljedećih 50 godina. I na kraju treba reći da smo po prvi puta u povijesti dobili energent plin koji će biti neusporedivo jeftini energent.


Naravno da projekata ima daleko više, ali sada nije vrijeme da o tome govorim. Pred nama je vrijeme ljubavi, nade, slanja dobrih želja i Božjeg blagoslova. Želim vam sretne blagdane i uspješnu 2024. godinu, rekao je na koncu govora gradonačelnik Karlo Starčević.U svojoj homiliji sve nazočne je pozdravio i blagoslovio biskupijski kancelar preč. Mišel Grgurić.