Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

gdje je kraj

Bihać: Policija uhitila mladića koji je prijetio beogradskim scenarijem

Autor: Hina

04.05.2023. 17:09
Bihać: Policija uhitila mladića koji je prijetio beogradskim scenarijem

Foto: iStockPripadnici policije uhitili su u četvrtak mladića koji je u Srednjoj školi u Bihaću prijetio ponavljanjem krvavog scenarija iz Beograda, a u ovome slučaju radi se o starijem tinejdžeru koji je prošle godine lažno tvrdio kako je silovao jednu djevojčicu nakon čega je bio pušten.


Nakon objave šokantnog statusa na Instagramu i najave osamnaestogodišnjaka (A.Z.) da će počiniti masakr u Srednjoj školi u Bihaću, po uzoru na onaj koji je poduzeo 13-ogodišnjak iz Beograda, reagiralo je Tužiteljstvo Unsko-sanske županije koje je naložilo njegovo uhićenje.


Priveli su ga pripadnici Federalne uprave policije (FUP). To nisu učinili iz MUP-a Unsko-sanske županije, koji je nadležan za takva djela, budući je njegova majka zaposlenica te policijske institucije.
Osamnaestogodišnjeg mladića se tereti za ugrožavanje sigurnosti i terorizam. Nakon saslušanja u policiji, on će biti predan u nadležnost Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije, priopćili su iz FUP-a.


Ovaj mladić je prošle godine također javno objavio da je silovao jednu djevojčicu te je prijetio kako će ponoviti ovo djelo. Županijsko tužiteljstvo je obustavilo istragu nakon što je utvrdilo da se radilo o lažnoj objavi.


Zbog masakra u Beogradu vlasti Republike Srpske sutra su proglasile dan žalosti, a predsjednik toga entiteta Milorad Dodik najavio je poduzimanje dodatnih mjera u školama. Najavio je kako djeca neće moći unositi mobitele u škole, a uvest će se i testiranje na korištenje droga.