Srijeda, 19. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

Bibinjski i sukošanski kanalizacijski sustav stajat će sto milijuna kuna

Autor: Velimir Brkić

02.04.2013. 22:00
Bibinjski i sukošanski kanalizacijski sustav stajat će sto milijuna kuna

Foto: Velimir BRKIĆGodinu dana nakon završetka izgradnje nulte faze kanalizacijskog sustava u Bibinjama i Sukošanu, odnosno rekonstrukcije postojećeg sustava od precrpne stanice i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Marine Dalmacija na lokaciji te podmorskog ispusta, za što je utrošeno 11,6 milijuna kuna bez PDV-a, započeli su radovi na izgradnji prve faze kanalizacije u starim selima u Bibinjama i Sukošanu.
Vrijednost ove faze radova je 24,9 milijuna kuna, odnosno 31,2 milijuna kuna s PDV-om. Izvođač radova Aquaterm d.o.o., tvrtka iz Karlovca čija je osnovna djelatnost izgradnja komunalne infrastrukture.
– Radovi se odvijaju istodobno, praktično u moru. U Bibinjama se odvijaju uz obalu ispod doma don Stipana Sorića, a u Sukošanu kod Sportskog centra. Radi se i magistralni pravac te se na tom dijelu Jadranske magistrale promet odvija naizmjenično, rekao je Josip Bepo Krešan iz Sukošana, član Uprave komunalnog poduzeća Odvodnja Bibinje-Sukošan d.o.o. Drugi ravnopravni član Uprave je Stipe Bugarija iz Bibinja.
Tijekom glavne turističke sezone, od 15. lipnja do 15. rujna neće se uopće izvoditi građevinski radovi. Sve će se sanirati kako bi se promet mogao odvijati normalno, kao i prije početka radova.
– Bibinjski i sukošanski kanalizacijski sustav je “težak” 100-tinjak milijuna kuna. Gradimo nešto što će koristiti nama i budućim generacijama mještana Sukošana i Bibinja, kao i našim brojnim gostima. Neće više biti crnih jama. Bez kanalizacije nema turizma, poslovnih zona niti radnih mjesta, poručio je Ante Martinac, načelnik Sukošana.