ponedjeljak, 15. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

MINISTAR ZDRAVSTVA

Beroš: Fotografije iz Siska proslijedio sam zdravstvenoj inspekciji

Autor: Hina

17.05.2023. 19:48
Beroš: Fotografije iz Siska proslijedio sam zdravstvenoj inspekciji

Foto: Patrik Macek/PIXSELLMinistar zdravstva Vili Beroš rekao je u srijedu da je fotografije dviju žena u istom bolničkom krevetu iz sisačke bolnice dobio nekoliko sati prije nego što su izašle u javnost, nakon čega ih je proslijedio zdravstvenoj inspekciji. “U trenutku kada sam dobio fotografiju obaviještena je zdravstvena inspekcija. Ministar nije taj koji istražuje što se desilo. Postoji zakonska procedura koja je u potpunosti ispoštovana”, rekao je Beroš u izjavi za medije nakon sastanka sa sindikatima medicinskih sestara. Osvrnuo se tako na slučaj objave fotografije iz sisačke bolnice, u kojoj su dvije žene bile stavljene u isti bolnički krevet, a zaposlenik bolnice ranije izjavio kako je sa fotografijama, prije nego što su poslane s medijima, bio upoznat i sam Beroš.


U međuvremenu, u sisačkoj bolnici zbog tog je slučaja razriješen voditelj hitne pomoći, a samo Ministarstvo zdravstva podnijelo je optužni prijedlog protiv ravnatelja Opće bolnice Sisak. Inspekcija je, dodatno, slučaj prijavila i DORH-u zbog sumnje u neovlašteno slikanje pacijentica te Agenciji za zaštiti osobnih podataka zbog povrede GDPR-a. Beroš je u izjavi medijima istaknuo da je tu fotografiju dobio “nekoliko sati prije nego što je objavljena u medijima”, dodavši da ne zna što novinari pitanjima instinuiraju, i koje teze žele dokazati.


Ustvrdio je i da ne zna je li upravno vijeće sisačke bolnice smijenilo ravnatelja Tomislava Dujmenovića. Beroš je, na pitanje novinara, odgovorio da ne zna zašto Hrvatski zavod za javno zdravstvo, odnosno njegov čelnik i zaposlenici, posljednjih dana otkazuju gostovanja u medijima i na saborskom odboru. “Doista ne znam. HZJZ je samostalna institucija.(…) Ukoliko postoji neko otvoreno pitanje ili tema koja je upitna, treba razgovarati o svemu, pa će se razgovarati i o tome”, istaknuo je Beroš. Izvijestio je i da dva nalaza zdravstvene inspekcije u zagrebačkom KB Sveti Duh još nisu dovršena.