Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

MINISTAR OBRANE

Anušić: Vukovar se od najveće tragedije pretvorio u najveću inspiraciju i ponos

Autor: Hina

18.11.2023. 14:00
Anušić: Vukovar se od najveće tragedije pretvorio u najveću inspiraciju i ponos

Foto: Davor Javorović/PixsellMinistar obrane Ivan Anušić izjavio je u subotu, hodajući u koloni sjećanja, da se od najveće tragedije u povijesti hrvatske države Vukovar s godinama pretvorio u najveću inspiraciju i ponos hrvatskog naroda.


“Od najveće tragedije naroda u povijesti hrvatske države Vukovar se s godinama pretvorio u najveću inspiraciju i najveći ponos hrvatskog naroda”, kazao je Anušić za N1 na obilježavanju  Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.


Ogromna tragedija koja je trebala generirati nekakvu osvetu generirala je baš suprotno. “Ogromna inspiracija za budućnost države, naroda, mladih ljudi, ogromna inspiracija o svjesnosti koliko je važno imati svoju državu i koliko je Hrvatska teško stečena i krvlju plaćena”, dodao je.
“Danas, iz Vukovara, iz ovakvog velikog broja ljudi koji su ovdje došli, koji bez politizacije, s pijetetom i poštovanjem ovdje dolaze dati počast, trebamo vidjeti i učiti i zajedništvom i kohezijom koju ovdje danas stvaramo trebamo razmišljati politički i na svaki drugi način i boriti se za budućnost Hrvatske”, poručio je ministar.


Prisjećajući se svog ratnog puta, Anušić je kazao da je zahvaljujući Vukovaru i vukovarskim braniteljima cijela Hrvatska dobila dovoljno vremena da se naoruža, organizira, formira sustave zapovijedanja, dobije saveznike u Europi i svijetu i obrani se.


“Vukovar je zaustavio jugoslavensku armiju i srpske dragovoljce, četnike, da nije bilo Vukovara puno više bi bilo teritorija koje bi srpska vojska osvojila i mislim da bi bili i u puno goroj političkoj situaciji”, istaknuo je Anušić dodavši kako je Vukovar mjesto gdje svi trebamo doći pokloniti se.