Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

Antonijevi prijatelji njemu u čast nastavljaju s humanitarnim radom, ovoga puta pomažu Petri!

10.04.2018. 13:15
Antonijevi prijatelji njemu u čast nastavljaju s humanitarnim radom, ovoga puta pomažu Petri!


Kako bi pomogli obitelji oboljele 12-godišnje sugrađanke Petre Zrilić prikupiti novac potreban za nastavak njezina liječenja u inozemstvu, grupa mladih Zadrana okupljenih u Humanitarnoj udruzi Antonio Jurjević organizira humanitarni koncert "Zadar za Petru" koji će se održati u srijedu, 18. travnja, u 21 sat u Arsenalu.
– Lani smo organizirali nogometni turnir u znak sjećanja na našeg prijatelja, pokojnog Antonija Jurjevića, kako bi prikupili novac za njegov spomenik. Bio je to najveći turnir ikada u našoj županiji i kad smo vidjeli koliko se novca skupilo, uključili smo i Petru kojoj smo donirali 19.000 kuna, a 16.000 kuna dali smo Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar. Nedavno smo čuli da se djevojčici bolest nije povukla i da joj treba još novca za liječenje. Za terapije joj je potrebno ukupno više od sto tisuća eura, liječenje ne pokriva HZZO, a njezini roditelji ga nemaju, kaže Frane Volpi Kobal dodajući kako su se on i prijatelji iz kvarta prije dva mjeseca okupili kako bi vidjeli što mogu učiniti i kako pomoći nakon čega se rodila ideja za organizaciju humanitarnog koncerta.
Ova dvanaestogodišnja djevojčica se već šest godina bori s teškom bolešću, neuroblastomom. Prvi ciklus liječenja u Španjolskoj je prošla, no sada mora na drugi koji se sastoji od pet faza. Značajan dio sredstava potrebnih za imunoterapije koje joj pomažu, zapravo život znače, prikupljen je preko Zaklade Nora Šitum, no osim samih terapija, obitelji Zrilić potreban je novac za avionske karte, smještaj, hranu, ali i dodatne liječničke pretrage koje, također, ne pokriva HZZO. Stoga se ova mlada ekipa Zadrana, koja već do kraja ovog tjedna očekuju rješavanje statusa udruge, odlučila obitelji Zrilić pomoći u prikupljanju novca u tu svrhu.
– Računamo da bi od prodaje karata za koncert mogli prikupiti od 50 do 100 tisuća kuna. Karta košta 60 kuna što smatramo da nije puno jer nastupaju Tomislav Bralić i klapa Intrade, Hari Rončević, Šime Ivčić, Ivica Sikirić Ićo, grupe DiLema, Dalmatino i Zaratino bend. Bit će to jedan pravi dalmatinski koncert i svatko tko dođe zasigurno će se dobro zabaviti, ali i pomoći ovoj djevojčici u liječenju, kaže Volpi Kobal. Njegova prijateljica Bruna Kutija ističe kako im je za organizaciju koncerta bilo potrebno oko dva mjeseca, a konferenciju za medije koju su organizirali danas iskoristila je kako bi pozvala sugrađane da se odazovu na ovaj humanitarni koncert i još jednom pokažu i dokažu da Zadar ima veliko srce.
Podršku Frani i Bruni dali su i braća pokojnog Antonija, Bruno i Josip.