Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

-1 C°

Europski tjedan sporta

Andrej Plenković i Nikolina Brnjac uveličali manifestaciju Nacionalni dan - sportsko selo u Velikoj Gorici

Autor: Hina

01.10.2023. 14:23
Andrej Plenković i Nikolina Brnjac uveličali manifestaciju Nacionalni dan - sportsko selo u Velikoj Gorici

Foto: Andrej Plenković/Foto Davor Kovačević

U parku Franje Tuđmana svoj rad građanima su predstavili rukometaši, nogometaši, odbojkaši, gimnastičari, plesne skupine, tenisači i stolnotenisači, šahisti i mnogi drugiZAGREB  Premijer Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uveličali su manifestaciju Nacionalni dan – sportsko selo u Velikoj Gorici koje se održavalo u sklopu Europskog tjedna sporta.


Nacionalni dan – sportsko selo završni je dan ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta, koji je 23. rujna počeo u 42 zemlje diljem Europe, a manifestacija je to posvećena sportu i aktivnom životu koja okuplja sportske organizacije, udruge i klubove te potiče zdrav način života i timski duh. Tom prigodom je svoju aktivnost građanima je predstavilo 35 sportskih klubova i organizacija iz Velike Gorice.


“Ovaj je grad, jedan od najvećih hrvatskih gradova,ali i ova županija je izrazito aktivna, vodi računa o tjelesnoj kulturi, vodi računa o onome što sport daje – vrijednostima u životu i kvaliteti življenja. Vele mi da u Zagrebačkoj županiji ima više od 20 tisuća registriranih sportaša i veliko je zadovoljstvo vidjeti veliki broj klubova koji će danas sa svojim članovima demonstrirati ono što oni rade i na taj se način priključiti Europskom tjednu sporta”, rekao je premijer Plenković.
“Izrazito mi je drago da smo kroz ovih devet godina 250 tisuća građana uključili u Europski tjedan sporta. Budite aktivni, vježbajte, vježbati se može svugdje i u bilo koje godišnje doba, uključite se i dalje”, poručila je okupljenima ministrica Brnjac.


U parku Franje Tuđmana svoj rad građanima su predstavili rukometaši, nogometaši, odbojkaši, gimnastičari, plesne skupine, tenisači i stolnotenisači, šahisti i mnogi drugi.


Nacionalnom danu prisustvovali su sportaši Damir Martin, Nikolina Ćaćić, Marko Milun, Lovro Pavčec, Kristina Tomić, Perica Bukić te izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar, a nazočili su i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.