Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

42-godišnjaku oduzeta bomba što ju je držao u džepu

09.11.2010. 23:00
42-godišnjaku oduzeta bomba što ju je držao u džepu


Policijski službenici Druge policijske postaje proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom za kojeg je zaprimljeno više anonimnih dojava da je početkom ovog tjedna na gradskom predjelu Bili brig pokazivao i iz džepa vadio ručnu bombu. Dojave građana su se pokazale točnima, policajci su mu pronašli bombu te mu je ona oduzeta. Riječ je o ručnoj bombi M-52 te je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.
Zaprijetio i uzeo mu novac
Na željezničkom kolodvoru u Ulici Ante Starčevića u Zadru, u srijedu je nepoznati muškarac zaprijetio i odgurnuo 16-godišnjaka koji je izlazio iz putničke čekaonice te mu ukrao manji novčani iznos. U tijeku je traganje za nepoznatim počiniteljem.
Iz prometa isključeno 15 vozača
Proteklog vikenda, policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 677 vozača, a poduzeli su 122 represivne mjere. Alkotestirana su 182 vozača, a njih 11 je bilo pod utjecajem alkohola.
U nedjelju oko 4.20 sati u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru uhvaćen je 36-godišnji vozač kako upravlja osobnim vozilom zadarskih registracija kojem je istekla važeća prometna dozvola pod utjecajem alkohola od 2,08 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom provođenja ove akcije. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Iz prometa je isključeno 15 vozača i pet vozila. U tom se vremenu dogodilo 18 prometnih nesreća, u kojima je jedna teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.