Srijeda, 31. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Molitelji se vratili

[FOTO I VIDEO] Evo ih opet… Na koljenima, pred vratima katedrale

Autor: Toni Perinić

01.04.2023. 09:40
[FOTO I VIDEO] Evo ih opet… Na koljenima, pred vratima katedrale


Kako je i najavljeno, klečavci su opet pred vratima zadarske prvostolnice pali na koljena i molili „za čednost žena u odijevanju”, „da muškarci postanu autoriteti u obitelji“ te „za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu“.


I ovog puta su “muškarčine” u prve redove gurnuli dijete, koje je sigurno danima čeznulo da od školskih obveza slobodno subotnje jutro, umjesto u krevetu, na igralištu ili u parku provede na koljenima.

Trebali su očevima pružiti potporu u molitvi, jer potrebno je više skrušenih ruku za tako ozbiljne stvari. A, koliko su ozbiljne njihove namjere da se neke od želja za koje mole ispune, govori i činjenica kako su nedavno na prvom hrvatskom portalu za katoličke žene predstavili svojevrsni vodič u više koraka za čedno odijevanje.


Ženama tako preporučuju odijevanje u haljine, tunike, korištenje pojasa i vela po uzoru na Isusovu majku Mariju. Kažu, moda se vraća, vrti, okreće, ali baš da će se vratiti dva tisućljeća unatrag… Čak su ovog puta s njima i bile dvije žene, koje su, naravno, stajale sa strane dok su SDP-ovci okačili plakat “Nisam drugotna”.Dok oni neumorno mole i od Boga zahtijevaju oduzeti autoritet i žene Gospe, iza pola metra udaljenih vrata, u hramu koji je namijenjen molitvi i štovanju tog istog Boga, naviještaju se sljedeće riječi:


-Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskršćima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti. Ali, sigurno nisu čuli te riječi, teška vrata priječe im put.Nakon čitanja ovih riječi iz Matejevog Evanđelja čovjek se zapita – radi li se ovdje o istom Bogu? Zato – ne budite kao licemjeri. Kojih je, hvala Bogu malo i koji su, naravno, primili svoju plaću.