Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

U ORLOVCU

Zlostavljači konja kazneno prijavljeni, konj oduzet

Autor: Hina

14.09.2023. 13:16
Zlostavljači konja kazneno prijavljeni, konj oduzet

Foto: Ilustracija, PixabayDvojicu muškaraca koji su drvenim batinama premlatili konja policija je kazneno prijavila teretivši ih da su zajedno počinili kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja tako što su u neutvrđeno vrijeme u štali teško zlostavljali konja, koji je zlostavljačima naknadno oduzet.  U prijavi karlovačkom državnom odvjetništvu stoji da se događaj koji je zgrozio javnost dogodio u štali u vlasništvu 49-godišnjaka u Orlovcu.


Temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu izvršena je pretraga obiteljske kuće i pripadajućih gospodarskih zgrada, a kojoj su prisustvovali veterinarski inspektor Državnog inspektorata i nadležni veterinar. Tom prilikom pronađen je nesretni konj koji je privremeno oduzet, a brigu o njemu preuzeo je veterinarski inspektor.


Osumnjičeni muškarci u dobi od 49 i 29 godina predani su pritvorskom nadzorniku, a općinski je državni odvjetnik Ante Družak potvrdio Hini da  traje poduzimanje zakonom propisanih radnji, te da će osumnjičenici biti ispitani tijekom dana. Dvojica zlostavljača su premlaćivanje životinje prenosili uživo na Facebooku, nakon čega se ta uznemirujuća snimka proširila društvenim mrežama i medijima. Na njoj se vidi kako dvojica muškaraca drvenom letvom nemilosrdno udaraju konja vezanog u štali.