Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

u zadru

Zbog nasilničkog ponašanja privedena dvojica maloljetnika

Autor: K.E.

25.09.2023. 17:21
Zbog nasilničkog ponašanja privedena dvojica maloljetnika

Foto: Luka JeličićNadalje, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Zadar su protiv maloljetnika koji se 22.rujna oko 12.30 sati u Zadru na predjelu Bulevara nasilnički ponašao prema drugom maloljetniku, podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog kaznenog djela Nasilničko ponašanje.


Isto tako, sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, nadležnom sudu u Zadru podnesen je optužni prijedlog prema maloljetnoj osobi, koja se 22. rujna oko 10.40 sati na predjelu Borika naročito drsko i nepristojno ponašala prema jednom maloljetniku.


Na kraju, koristimo priliku prenijeti u javnost poruku da policija po saznanjima o ovakvim i sličnim događajima žurno intervenira i poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u suradnji sa svim tijelima koja sudjeluju u postupku zaštite dobrobiti maloljetnih i žrtava i počinitelja, kao i poruku kako policijski službenici učestalo obilaze mjesta na kojima se okupljaju i zadržavaju mlađe osobe u cilju prevencije kažnjivih ponašanja.