Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

obilne kiše

Zbog izlijevanja Kupe državna cesta zatvorena za promet

Autor: Hina

17.12.2022. 20:44
Zbog izlijevanja Kupe državna cesta zatvorena za promet

Foto: Goran Kovačić/PIXSELLDržavna cesta D 36 Karlovac -Pokupsko i dalje prema Sisku ponovno je nakon samo par dana zatvorena za promet kako kroz Karlovačku županiju, tako i dalje kroz Zagrebačku i Sisačko Moslavačku županiju, potvrđeno je u subotu Hini u karlovačkom Centru 112.


Ophodari tvrtke “Ceste Karlovac” poduzeli su sve da se mjesta  na kojima se Kupa ponovno izlila nakon obilnih kiša propisno obilježe za lokalno stanovništvo, ali cesta je zatvorena za sav promet, te se cestom iz Karlovca ne može ni u Šišljavić, Blatnicu niti Rožen Breg, kažu u dežurnoj službi tvrtke.


Štoviše, dodaju da se od nedjeljnog izlijevanja Kupe većinom bila povukla, ali ne u potpunosti u Rožinom Bregu, a sad je opet poplava.
U nabrojana se mjesta ne može ni s druge strane Kanala Kupa-Kupa, u Zagrebačkoj županiji, jer je D36 i tamo poplavljena, te je HAK večeras objavio da je “zbog izlijevanja rijeke Kupe kod mjesta Gradec Pokupski, cesta zatvorena za sav promet, te da je obilazak lokalnom cestom Dvoranci – Selsko Brdo  (LC 31187) i obrnuto”.


Cijeli je potez dio velikog projekta za gradnju sustava obrane od poplave kroz tri županije, radovi traju na lijevoj obali na području Grada Karlovca i gradonačelnik Damir Mandić je najavio pregled gradilišta čim se voda povučen da se ustanovi nisu li poplave oštetile nedovršene nasipe.