Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

u biogradu i zadru

Zbog alkohola i droge u krvi iz prometa isključena dva 31-godišnjaka

Autor: K.E.

03.10.2023. 09:29
Zbog alkohola i droge u krvi iz prometa isključena dva 31-godišnjaka

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Biograd  su u subotu, 30. rujna u 01.15 sati u Biogradu u Ulici dr. Franje Tuđmana zaustavili automobil stranih registarskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije.


Daljnjim postupanjem prema vozaču, alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,49 promila, zbog čega je isključen iz prometa i doveden u službene prostorije policije gdje je utvrđeno kako na području Republike Hrvatske nezakonito boravi.


Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o strancima, 31-godišnjak je uz optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud u Zadru gdje mu je, nakon saslušanja, određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 7 dana.


Jučer je također na Općinski sud u Zadru prepraćen 31-godišnji hrvatski državljanin kojeg su policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili 02. listopada u 04 sata u Ulici Marina Getaldića u Zadru.


Naime, u kontroli prometa policijski službenici su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka, te kontrolom vozača utvrđeno je kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje dok je provedenim testiranjem pozitivno reagirao na prisutnost droge u organizmu.


Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je prepraćen na nadležni sud.