Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

''Manje oružja, manje tragedija''

Zadarskoj policiji predali cijeli arsenal oružja!

Autor: K.E.

16.04.2024. 09:59
Zadarskoj policiji predali cijeli arsenal oružja!

Foto: Ilustracija/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Jučer, 15 travnja 2024. godine tri građanina su zadarskoj policiji dragovoljno predali ukupno 172 komada streljiva različitog kalibra, jedan pištolj i jednu automatsku pušku te 16 detonatorskih kapisli.


Oružje i streljivo je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Policijska uprava zadarska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane takve opasne predmete predaju policiji te na taj način svoj dom učine sigurnijim.
I dalje je u tijeku akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.


Građani koji žele predati oružje, nikako ga ne smiju donositi u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika. O tome mogu obavijestiti policiju pozivom na broj 192 te će na njihovu adresu doći protueksplozijski djelatnici koji će oružje ili eksplozivna sredstva preuzeti na siguran način.