Subota, 25. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

POTVRĐENO

Vukovarski ŽDO: Banožić je prouzročio nesreću

Autor: Hina

11.11.2023. 16:04
Vukovarski ŽDO: Banožić je prouzročio nesreću

Foto: Davor Javorovic/PIXSELLPrometnu nesreću u kojoj je u subotu na izlazu iz Vinkovaca smrtno stradao vozač kombi vozila, a sudionik nesreće je bio i ministar obrane Mario Banožić, prouzročio je ministar Banožić, potvrdila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika iz Vukovara Biljana Luburić.


Nesreća se dogodila u jutarnjim satima na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji u trenutku kada je Banožić u osobnom automobilu krenuo u pretjecanje teretnog vozila, ne uvjerivši se prethodno da to može učiniti na siguran način dok je iz suprotnog smjera nailazilo kombi vozilo.


Ne navodeći imena imena sudionika nesreće, Luburić je na konferenciji za novinare rekla također da su tijekom očevida naložene radnje kako bi se prikupili svi podaci radi dodatnog razjašnjenja okolnosti uslijed kojih je došlo do prometne nesreće, između kojih i uzorci urina i krvi radi utvrđivanja prisutnosti alkohola.
“Te rezultate očekujemo uskoro”, kazala je, dodavši kako odvjetništvo još ne raspolaže brzinom kojom su sudionici upravljali vozilima, a koji su, kako je utvrdila policija bili vezani sigurnosnim pojasevima. Dodala je i kako su podaci utvrđeni u dosadašnjem tijeku istrage prikupljeni i iz razgovora s vozačem teretnog vozila.


Ministar Banožić je nakon nesreće prvotno hospitaliziran u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima odakle je prevezen u KBC Osijek. Po navodima iz vinkovačke bolnice zadobio je prvenstveno kontuzione ozljede glave i mozga, ali nije gubio svijest.


Iz Vlade su potvrdili da ministar ima teške tjelesne ozlijede, ali se nalazi izvan životne opasnosti.