Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

DUGA NOĆ

Vozili pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole, privela ih policija

Autor: Portal ZL

26.10.2023. 15:04
Vozili pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole, privela ih policija

Foto: IlustracijaNoćas u ponoć u Zadru, na Benkovačkoj cesti policijski službenici Policijske postaje Zadar su prilikom nadzora prometa zaustavili 44-godišnjeg vozača automobila zadarskih registarskih oznaka. Daljnjim postupanjem utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,67 promila i u vrijeme izrečene zaštitne mjera zabrane upravljanja.


Nešto kasnije, na Ulici hrvatskog sabora u 03,50 sati zaustavljen je automobil zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljala vozačica u dobi od 35-godina pod utjecajem alkohola od 1,25 promila.


Oboje vozača su smješteni u prostorijama policije do otrežnjenja, nakon čega će uz optužne prijedloge zbog prometnih prekršaja biti prepraćeni na nadležni sud.
Također je prekršajno sankcioniran i 21-godišnji vozač kojeg su sinoć nešto ranije, u 23,10 sati zatekli policijski službenici prometne policije na Ulici hrvatskog sabora dok je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te 38-godišnji vozač, koji je  u 1 sat  na istoj ulici upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg alkohola u organizmu.


Policija poziva vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige te da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje.