Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

ISTRAGA

Uskok istražuje policajca koji je primao mito za lažne pečate u putovnici

Autor: Hina

12.02.2024. 14:07
Uskok istražuje policajca koji je primao mito za lažne pečate u putovnici

Foto: IlustracijaUskok je pokrenuo istragu protiv 35-godišnjeg policajca, osumnjičenog da je za mito neovlašteno otisnuo granične pečate u putovnicu 47-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, a koju mu je donosio 51-godišnji državljanin BiH.


Tužiteljstvo je izvijestilo da policajca, na temelju kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, sumnjiči za primanje mita, zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje isprave, a dvojica državljana BiH za davanje mita.


Uskok sumnja da je 35-godišnjak, kao policijski službenik na graničnom prijelazu Županja, pristao na traženje 51-godišnjaka da za novac u putnu ispravu 47-godišnjaka otisne službene ulazno-izlazne granične pečate s namještenim datumim, kojima će lažno prikazati da je 47-godišnjak na vrijeme napustio teritorij Austrije i tako mu omogućiti izbjegavanje zabrane daljnjeg boravka u šengenskom prostoru.
Tužiteljstvo ističe da je 47-godišnjak u više navrata predavao svoju putovnicu 51-godišnjaku, dok mu je putem Western Uniona uplaćivao iznose od najmanje 200 eura koji su bili namijenjeni 35-godišnjem graničnom policajcu.


Nakon toga je 51-godišnjak, dodaje Uskok, donosio putovnicu i novac 35-godišnjem policajcu u Županju, a koji je potom u putovnicu otiskivao ulazno-izlazne pečate. Policajac je pečatiranu putovnicu zatim predavao 51-godišnjaku, koji ju je vračao 47-godišnjaku, a koji je s njome pokušao prijeći granični prijelaz Bajakovo.


Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je da su osumnjičenici, uz kaznenu prijavu Uskoku, uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske.


Dodaju i da je 35-godišnji policajac 10. veljače rješenjem načelnika PU vukovarsko-srijemske udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.