Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

albanski državljanin

Ulovili pomagača u krijumčarenju ozlijeđenih migranata ostavljenih u automobilu

Autor: Hina

20.01.2023. 18:18
Ulovili pomagača u krijumčarenju ozlijeđenih migranata ostavljenih u automobilu

Foto: Marin Ančić/IlustracijaAlbanski državljanin (29) priveden je u petak nakon što je utvrđeno da je u srijedu na području Buzeta pomagao u krijumčarenju ljudi tako što je bio prethodnica vozaču koji je automobilom sletio s ceste, pobjegao i u  automobilu ostavio šest ozlijeđenih migranata, izvijestila je istarska policija.


Policijski službenici nastavljaju tragati za vozačem BMW-a talijanskih registarskih oznaka koji je, nakon što je izazvao prometnu nesreću i sletio s ceste, pobjegao i u prevrnutom automobilu ostavio ozlijeđene migranate iz Turske, koji su prevezeni u riječku bolnicu.


Buzetski policajci proveli su u suradnji s policijskim službenicima Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske kriminalističko istraživanje i utvrdili da je 29-godišnji albanski državljanin počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj.
Policija je utvrdila kako je Albanac u srijedu od Rijeke preko Buzeta vozio automobil audi, talijanskih registarskih oznaka, ispred BMW-a, te je kao prethodnica vozaču BMW-a, koji je prevozio migranate, davao informacije o policijskim ophodnjama na ruti kretanja.


Osumnjičeni 29-godišnjak, nakon kriminalističkog istraživanja, priveden je poslijepodne u pritvorsku jedinicu istarske Policijske uprave.